Vyhrožoval s kuší v ruce

Vyhrožoval s kuší v ruce

policie kuse
KLATOVSKO – Muž je podezřelý ze spáchání přečinů vydírání a nebezpečné vyhrožování. 

 

Od komisaře z oddělení obecné kriminality převzal sdělení podezření z přečinů vydírání a nebezpečné vyhrožování sedmatřicetiletý muž z Horažďovicka.

 

Muž, ve večerních hodinách 4. června letošního roku, zasílal textové zprávy a telefonoval bývalé přítelkyni. Žena se nacházela v obci u Horažďovic u nynějšího přítele. Pachatel ženu ve zprávách i při telefonických hovorech vydíral a vyhrožoval i újmou na zdraví. Chtěl, aby ženin přítel vyšel před dům a namířil na něj nabitou kuší, ale ten se stačil ukrýt a přivolat policejní hlídku.

 

Za uvedený skutek sáchaný se zbraní, může být muž potrestán odnětím svobody až na čtyři roky.

 

 

Za zatajení a přisvojení si nálezu hrozí rok odnětí svobody

 

KLATOVY – Muži vypadla peněženka z kapsy zřejmě na čerpací stanici nebo před domem, neznámý pachatel si ji přisvojil nálezem. V peněžence bylo 42 tisíc korun. 

     Policisté Obvodního oddělení Klatovy pátrají po totožnosti dosud neznámého pachatele, který se dopustil trestného činu zatajení věci. Na základě přijatého oznámení zjistili, že si přisvojil cizí peněženku, kterou nalezl buď na čerpací stanici nebo před domem v ulici Koldinova v Klatovech. 

Jednatřicetiletému muži peněženka vypadla z kapsy 14. června 2019 ve večerních hodinách. Přišel tak o potvrzení o občasnkém průkazu a o finanční hotovost 42 tisíc korun a 79 eur. Klatovští policisté zahájili úkony trestního řízení a nyní po neznámém pachateli, který si přisvojil cizí věc nálezem, intenzivně pátrají. Hrozí mu až rok odnětí svobody.

 

 

 

Podvodné jednání v obchodech

 

KLATOVSKO –  Pachatel chce pod různými smyšlenými důvody vydat peníze a tvrdí, že majitel je kamarád. 

 

Policisté na obvodních odděleních v Klatovech a Nýrsku přijali v uplynulých dnech čtyři oznámení o podvodných jednáních.

 

Případy mají téměř stejný scénář, kdy neznámý pachatel přišel do obchodu a představoval se jako kamarád majitele prodejny. Následně předstíral, že telefonicky kontaktuje majitele. Ve dvou obchodech chtěl zaplatit vstupenky na sportovní utkání ve výši 4 800 Kč a v dalších dvou prodejnách požadoval vyplacení 14 800 Kč a 5 000 Kč za opravu vozidla.

 

Policie ve dvou případech zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvod.

 

V jednom z uvedených případů prodavačka zareagovala tak, že žádala předložení občanského průkazu a sepsání dokladu o vydání finanční hotovosti. Pachatel z obchodu odešel a již se nevrátil.

 

Policie upozorňuje obsluhující pracovníky prodejen, aby v žádném případě nevypláceli finanční hotovost neznámým osobám pod záminkou, že pachatel je domluven s majitelem prodejny. Vždy si osobně prověřte, zda tvrzení občana odpovídá skutečnosti.

 

 

 

Projížděl se po Sušici s 3,81 promile

 

SUŠICE – Ve čtvrtek 13. června se dopoledne projížděl městem a nadýchal 3,81 promile alkoholu. 

 

Policisté z obvodního oddělení v Sušici kontrolovali ve čtvrtek 13. června tohoto roku řidiče vozidla na ulici Pražské. Muž řídil vozidlo značky Mercedes Benz ve směru od centra směrem na Horažďovice.

Osmatřicetiletý muž z obce na Horažďovicku se v jedenáct hodin dopoledne podrobil dechové zkoušce, kdy přístroj naměřil 3,81 a opakovaně 3,17 a 3,27 promile alkoholu. Muž byl převezen do zdravotnického zařízení k lékařskému vyšetření, kde odmítl odběr krve.

 

Policisté muži zadrželi řidičský průkaz.

 

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

-p cr-

{jcomments off}