Nebezpečný dětský nosič

nosic

 

Na trhu se objevil nebezpečný dětský nosič „Lionelo Isa Red“

 

Česká obchodní inspekce objevila na tuzemském trhu dětský nosič, který není pro malé děti zcela bezpečný. Jde o nosič „Lionelo Isa Red“, z kterého může dítě vypadnout nebo odtrhnout plastovou nálepku a spolknout.

 

 

 

Česká obchodní inspekce dlouhodobě vyhledává výrobky, které by mohly ohrozit bezpečnost spotřebitele. Tentokrát objevila dětský nosič, který se nabízí a prodává pod názvem Lionelo Isa Red. Jedná se o výrobek bez rámu a s integrovanými otvory pro nohy dítěte. Je určen pro děti od 4 měsíců do 12 kg. Lze jej nosit na zádech i zepředu. Jeho součástí je funkční síťka, která pomáhá odvádět pot a nadměrné teplo nošeného dítěte a dále stabilní opěrka hlavičky dítěte. Nosič má regulace popruhů a přední kapsu. Výrobek byl prodáván v papírové krabici.

 

 

Zkoušky provedené laboratoří potvrdily, že tento výrobek nesplňuje požadavky evropské normy. Dítě může lehce odtrhnout nebo ukroutit plastovou nálepku a spolknout ji. Tím může dojít k  následnému zablokování dýchacích cest. Dalším nebezpečím jsou na nosiči otvory pro dolní končetiny dítěte, jelikož jsou větší, než předepisuje příslušná nornosic2ma.

 

Je zde tedy riziko, že při větším náklonu rodiče dítě z nosiče vypadne. Výrobek rovněž neobsahuje žádné informace v českém jazyce. Varování a informace pro spotřebitele jsou uvedeny v polském jazyce. Chybí návod na použití výrobku a dále číslo a datum příslušné evropské normy.

 

 

Kontrolovaná osoba vydala dobrovolné opatření, ve kterém uvedla, že vyřadila výrobek z prodejní nabídky, že tento výrobek již nedodává.

 

 

Identifikační údaje výrobku:

 

 

 

Název výrobku:              Měkký nosič Lionelo Isa Red

 

Značka:                          Lionelo

 

Číslo modelu:                 LO-ISA PLUS® Z

 

EAN:                              5902581654502

 

Výrobce:                        neuveden

 

Dovozce:                       BrandLine Group. Ul. Dziadoszańska 10, 61-248 Poznaň

 

Původ výrobku:             Čína

 

Zdroj: www.coi.cz

{jcomments off}